24. listopadu 2023

Pákistán: Rychlá pomoc obětem pogromu

Muslimské davy zaútočily 16. srpna 2023 na pět křesťanských čtvrtí v Jaranwale kvůli kontroverznímu nařčení z rouhání. Více než 20 kostelů a nespočet křesťanských domů bylo zdevastováno a vypáleno. Ani školy nezůstaly ušetřeny před ničivým běsněním muslimů.

Rychlá pomoc na místě

Hned následujícího dne po násilných nepokojích navštívil napadené křesťanské čtvrti pákistánský partner CSI Anjum. Od té doby neúnavně s místními farnostmi pracuje ve prospěch postižených křesťanů. Společně s místními kněžími a pastory rozdávají pytle se základními potravinami, jako je olej,  mouka a čočka. Obětem je také poskytováno oblečení a léky.

Pomoc pokračuje a přináší užitek všem křesťanům, kterým bylo ublíženo, bez ohledu na jejich konfesi. Indrias, biskup z Faisalabadu, poděkoval CSI za důležitou podporu. Přestože situace zůstává napjatá, mnoho vysídlených křesťanů se už mohlo vrátit do svých domovů, pokud to technický stav domů  dovoluje. Ostatní stále zůstávají u příbuzných.

 

CSI – Reto Baliarda

 

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.