11. února 2019

Bývalá sexuální otrokyně nyní úspěšně obchoduje

Rebecca Bitrus byla unesena džihádisty z Boko Haram (BH) a znásilněna. Po osvobození se znovu provdala za svého muže a v únoru 2018 byla pozvána papežem Františkem do Říma. Dík CSI je dnes spokojenou vedoucí malého obchodu.

obr.12

V srpnu 2014 přepadli teroristé z BH Rebecčinu rodnou vesnici Pulka v severovýchodní Nigerii. Při pokusu o útěk byla mladá křesťanka i se svými syny zajata. Uprosila manžela, aby utekl, protože jinak by byl určitě zabit.

Džihádisté ji nutili přestoupit na Islám, ale protože odmítla, vyrvali jí staršího syna a před očima utopili v řece. V táboře byla Rebecca donucena k sňatku s muslimem z BH a otěhotněla.

 

Útěk umožnila armáda

Po dvou letech zajetí se Rebecce podařilo uprchnout, protože armáda zaútočila na tábor BH. Své šestiměsíční dítě chtěla nejprve nechat v táboře, aby jí nepřipomínalo děsivé období, ale nakonec se nechala uprosit od svých starších dětí a vzala dítě s sebou.

Po čtyřech týdnech na útěku dorazila do vesnice Nchard, kde se jí ujali vojáci. Armáda ji dopravila do severonigerijského města Maiduguri a setkala se se svým manželem. Rodina pak našla azyl v katolickém uprchlickém táboře.

 

Úspěšný nový začátek

Biskup Oliver Dashe Doeme Rebecčina muže přesvědčil, aby ji znovu přijal jako manželku.Těžce nesl, že v zajetí BH přivedla na svět děti. Na důkaz usmíření měli znovu symbolickou svatbu.

V srpnu 2017 se spolupracovník CSI Franco Majok setkal s Rebeccou a její rodinou v uprchlickém táboře. Seznámil se s jejím příběhem a umožnil jí otevřít si vlastní obchůdek. Rebecca je dnes úspěšná obchodnice a je velmi vděčná: „Můj život se obrátil k dobrému. CSI k tomu velmi přispěla.“

V únoru 2018 byla Rebecca pozvána papežem Františkem na návštěvu do Říma. Chválil ji jako statečnou křesťanku, která přes velké pronásledování a mateřské utrpení zůstala věrná víře.

 

Zdroj: CSI

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.