24. listopadu 2023

Nigérie: Asabe John přežila peklo

„Chtěli nás upálit zaživa.“ Asabe John
Asabe John byla vážně zraněna při brutálním útoku teroristů. Dvě z jejích dětí přišly o život. Dům byl zapálen a vyhořel do základů. CSI pomáhá těžce zkoušené rodině.

Asabe John (45) je vdaná matka pěti dětí. Křesťanská rodina žila ve vesnici Sakong ve státě Kaduna, kde provozovala malou farmu.

 

Brutální útok

18. prosince 2022 se rodině navždy změnil život. Ozbrojení bandité zaútočili na jejich vesnici. Asabe viděla, že se útočníci blíží k jejímu domu, ale na útěk už bylo pozdě. Manžel a dvě děti nebyli doma. Zabarikádovala se tedy v domě se třemi dětmi a třemi muži, kteří k nim utekli.

Útočící muslimové z kmene Fulbů násilím vnikli do domu. Asabe a tři děti se schovaly pod matraci. Jsou ale odhaleni a v místnosti nastane peklo. Po odchodu teroristů jsou na místě dvě děti a tři muži mrtví. Asabe má prostřelenou nohu a pořezanou ruku. Z přítomných dětí přežil pouze Abel, který krvácí z řezné rány.

Dům v plamenech

Na odchodu pak barbarští útočníci dům zapálí a zamknou dveře. Asabe a její syn jsou v pasti. „V největší úzkosti jsem dveře otevřela, abych je vzápětí zase zavřela,“ říká Asabe a pokračuje: „Před domem stáli vrazi a sledují strašlivý výjev.“  Najednou jeden z útočníků křičí, aby Asabe vyšla ven, že se jí nic nestane. Ona mu však nevěří. Když ji ostatní také nabádají, aby vyšla, otevře dveře, protože ji už tváře olizují plameny. „Běžte za dům!“ křičí na ni bandité, kteří z místa odcházejí až ve chvíli, kdy dům shoří.

 

Lékařská a finanční pomoc

Asabe a její syn Abel peklo přežili. Oba jsou zranění a utrpěli těžké popáleniny. Záchranka je odvezla do nemocnice. Náklady na léčbu Asabe a jejího syna Abela uhradila CSI. Partneři CSI nadále stojí při těžce zkoušené rodině, která přišla o dvě děti a  majetek.

CSI – Rolf Höneisen

 

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.