30. září 2019

Sucho v Jižním Súdánu. Pomozte hladovějícím dětem!

Letní sucho a neúroda v Jižním Súdánu ohrožuje především děti. Podle UN je 267 000 dětí mladších pěti let ohroženo hladem.
Mnoho rodinných farem kvůli nedostatku vláhy nevyprodukovalo dostatek potravin. Nejzranitelnější jsou děti a dospívající, kteří trpí podvýživou, horečkami a průjmy.
 

dvojčata

Letní sucho a neúroda v Jižním Súdánu ohrožuje především děti. Podle UN je 267 000 dětí mladších pěti let ohroženo hladem.Mnoho rodinných farem kvůli nedostatku vláhy nevyprodukovalo dostatek potravin. Nejzranitelnější jsou děti a dospívající, kteří trpí podvýživou, horečkama a průjmy.

 
Zprávy přímo z místa jsou tragické

  • Chan Dut Ajiing má 19 měsíční dvojčata. Zatímco většina dětí v jejich věku běhá a hraje si, tyto děti nejsou z důvodu silné podvýživy schopné ani chodit.

  • Deng Atok Wol Deng má 9 měsíců. Je tak vážně podvyživený, že dokáže udržet během dne otevřené oči vždy jen na krátkou chvíli.

 

Musíme pomoci nakrmit tyto děti a pomoct tak Jižnímu Súdánu vzpamatovat se z devastujícího sucha posledního léta.

Křesťanská mezinárodní solidarita pomáhá s dodávkami základních potravinami a poskytováním zdravotní péče. Jsme velice vděční za vaše dary! Nicméně pomoc dětem v nouzi, které trpí hladem, je i nadále nutná.

 

Pomozte nám uspokojit tyto naléhavé potřeby: 

 

1 200,-  Kč stačí na potraviny pro jedno trpící dítě na měsíc

3 300,-  Kč zajistí zemědělskou pomoc hladovějícím rodinám. Kozy, motyky a proso pomohou rodinám přežít okamžitě i v dlouhodobějším výhledu.

 

Pokud můžete, přispějte jakoukoli částkou, a prosím – udělejte to DNES. Vaše pomoc má obrovský význam. Poskytnete potraviny dětem, které se potřebují zotavit z hladovění.

Infrastruktura pro dopravu a předání pomoci je vybudovaná. Jediné co potřebujeme je vaše pomoc.

Vaše dnešní pomoc je důležitá pro budoucnost těch nejpotřebnějších.

Předem děkuji za vaši pomoc trpícím dětem v Jižním Súdánu.

Dr. Joel VanderSpek
Executive Director, CSI-USA

 

Daruj!

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.