07. března 2019

Poděkování za pomoc

Křesťané v Nigérii nikdy nezapomenou na víkend 23. – 24. června 2018. Více než 230 jejich souvěrců bylo v okolí města Jos zabito fulbskými extrémisty. Útoky si vyžádaly také stovky zraněných a 30 000 lidí uprchlo a přišlo tak o domov.

obr.9-1

To, co v Nigérii sledujeme, není spor mezi pastevci, ale džihád. Jde o nábožensky motivovanou snahu vyčistit severní a střední Nigérii od křesťanů. Církevní představitelé Nigérie hovoří o genocidě, která musí být zastavena. 
Traumatické zážitky nemohou vymazat z paměti ani příslušníci rodiny Em a Rhody z Gany Ropp. „Když se objevili po zuby ozbrojení Fulbové, nezbylo nám, než okamžitě uprchnout do lesů. “ Em upozorňovala bezpečnostní síly, ty ale nijak nereagovaly a evakuovaly čtyři policisty z Gany Ropp. „Byli jsme ponecháni napospas muslimským ozbrojencům a s hrůzou sledovali, jak plení a vypalují domy. Nejstrašnější ale bylo, že zavraždili mého otce a sestru.“

CSI byla na místě okamžitě po masakru a distribuovala potraviny přeživším. Rodina Em a Rhoda, která našla útočiště v provizorním utečeneckém táboře, je vděčná. Stále jsou ale závislí na Vaší podpoře. „Doufáme, že brzy budeme mít střechu nad hlavou a děti se vrátí do školy.“
CSI děkuje všem dárcům, kteří nám umožňují pomáhat obětem!

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.