11. prosince 2019

Křesťanka byla znásilňována a bita pěti muži

Pákistánská křesťanka Christin Maria Jalal si sotva dokázala představit horší utrpení. Byla opakovaně znásilňována a týrána pěti muslimy. I když jsou pachatelé už za mřížemi, Mariina rodina žije ve velkém strachu a musela být převezena do azylového domu.

obr.16

Pákistánská křesťanka Christin Maria Jalal si sotva dokázala představit horší utrpení. Byla opakovaně znásilňována a týrána pěti muslimy. I když jsou pachatelé už za mřížemi, Mariina rodina žije  ve velkém strachu a musela být převezena do azylového domu.

Přestože jsou oba rodiče patnáctileté  Marie výdělečně činní, museli si vzít půjčku u jedné malé banky,  aby uživili rodinu. Datum splatnosti úvěru  bylo  9.června 2019. Mariina maminka Nasreen Bibi věděla, že toho dne si Mohammad Sajjd přijde pro peníze. Protože ale v očekávanou dobu nepřišel a ona musela jít na pohřeb, nechala dceru doma samotnou.

Nesnesitelné utrpení

Když se Mohammad konečně objevil, Maria ho prosila, aby chvíli počkal, že dojde pro peníze. On místo toho vylákal důvěřivou dívku pod záminkou z domu. „Řekl mi, že na mě venku bude čekat příslušný úředník, aby mi něco vysvětlil,“ vzpomíná si Maria. Venku ji ihned obklíčila pětice mužů se zbraněmi v rukou a odtáhli ji do auta.

Únosci Marii strčili do tmavého vězení, kde bezbrannou dívku dlouhé hodiny velmi brutálně znásilňovali. Při každém Mariině pokusu o obranu ji její trýznitelé nemilosrdně bili. Odporně Marii  týrali, plivali po ní a vysmívali se, že jako křesťanka není k ničemu. „Po celou dobu jsem prosila Boha, aby mě od toho těžkého týrání osvobodil.“

Mučení trvalo více než jeden den, než trýznitelé Marii pustili. Přitom jí pohrozili, že její rodinu zabijí, pokud by o tom někomu vyprávěla.

Statečný otec podává trestní oznámení na trýznitele

Po návratu domů příbuzní Marii zbili do bezvědomí, protože si mysleli, že utekla z domu. Když Maria přišla k sobě, vyprávěla zoufalé matce, jak byla unesena a jak zle s ní bylo zacházeno. Příbuzní poprosili Marii o odpuštění.

Trvalo pět dnů, než se Mariin otec Jalal Masih odhodlal nahlásit policii násilný trestní čin spáchaný na  dceři. Policie projevila aktivitu až po intervenci ministra pro menšiny provincie Pandžáb, Ejaze Alam Augustina, kterému Mariin otec vylíčil celý případ.  Mohammad a jeho komplici byli zatčeni a vsazeni do vězení ve městě Sheikhupura (provincie Pandžáb).

Maria je v důsledku prožité trýzně a barbarského znásilňování těžce traumatizována. Zvlášť namáhavé bylo pro ni také to, že musela identifikovat pachatele bez ochranné mříže, kteří na ni hrozivě hleděli. Přece však důrazně prohlásila: „Jsem ráda, že jsem to všechno přestála. Tito zlomyslní muži, kteří mi tolik ublížili, jsou nyní uvězněni.“

 

CSI pomáhá

Přestože jsou násilníci ve vězení, rodina žije ve velkém strachu. Otec Jalal je neustále terorizován výhrůžnými telefonáty vlivných lidí z okolí zločinců. Proto byla rodina přemístěna do azylového domu. CSI podporuje právního zástupce Mariiny rodiny, aby zabránil  propuštění násilníků na kauci. Maria doufá, že těch pět zločinců bude odsouzeno k dlouhodobému trestu odnětí svobody. „Řekli mi, že tak jako mě, týrali i další děvčata. Tyto muže je tedy třeba zastavit.“

CSI – Reto Baliarda

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.