29. ledna 2019

Osvobozeným otrokům hrozí hlad

Většina otroků v súdánském zajetí musela roky snášet nejen ponižování a mučení, ale často také hladověli. Proto je důležité, aby po osvobození dostávali dlouhodobě dostatečnou stravu. CSI se snaží přispět přidělováním osiva.

obr.15

Amiir Akol Tong (22)  hladověla po celou dobu zotročení. Až do osvobození neznala pocit nasycení. Byla unesena téměř před 20 lety a zotročena. K jídlu měla jen  zbytky od stolu majitelů ale těch nebylo na utišení hladu dost. Neměla dost sil na každodenní tvrdou práci a proto musela snášet nadávky a bití. Navíc ji často její majitel napadal a znásilňoval.

Amiir byla před nedávnem prostřednictvím  súdánského obchodníka, který pracuje pro CSI, z krutého otroctví osvobozena. Spolu s dalšími osvobozenými otroky byla dopravena zpět do vlasti.

Osivo pro každého osvobozeného otroka.

CSI klade velký důraz  na to, aby bývalí otroci po svém návratu nebyli ponecháni svému osudu, ale byli vybaveni startovací pomocí a integrováni do vesnické společnosti.

Zvláště je důležité, aby osvobozené otrokyně, jako Amiir, dostávaly vydatnou stravu a mohly se o sebe dlouhodobě postarat. Proto po svém návratu dostávají značné množství osiva prosa a podzemnice olejné a k tomu nářadí pro obdělávání pozemku. Část prosa použijí hned pro svou výživu.

Také Amiir byla po svém návratu do vlasti obdarována CSI. „Jsem CSI nekonečně vděčná. Je to pro mne pocit, jako bych byla na jiném světě, když se mohu poprvé dosyta najíst a nehladovět.“

Zdroj: CSI

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.