13. října 2022

Indie: Napadený indický pastor v nemocnici

„Více než 20 let jsme se vzájemně respektovali. Proč na nás najednou útočí?“ – pastor William z Tamilnádu
Ještě bolestnější než zlomená ruka je nenávist útočníků. Pastor William byl během bohoslužby hinduistickými extremisty zbit tak surově, že musel být hospitalizován.

pastor William

Třiapadesátiletý pastor William vede 22 let sbor svobodné evangelikální církve v jihoindickém státě Tamilnádu. Také on se znepokojením sleduje, jak se hinduistické skupiny v jeho okolí stále více radikalizují.

Přesto tak strašnou událost, ke které došlo 2. července 2022, nečekal. Toho dne sloužil bohoslužbu v okrese Dharmapuri. Do modlitebny náhle vtrhli hinduističtí fanatici a napadli ho holemi a noži. Pastoru Williamovi zlomili ruku a způsobili mu středně těžká zranění hlavy. Utrpěl zranění oka.

Policejní síto

Členové církevního sboru, kteří při útoku nebyli zraněni, odvezli zraněného pastora do nejbližší nemocnice. Místní pastorační síť o incidentu informovala partnery CSI. „Snažili jsme se podat stížnost na příslušné policejní stanici. Policisté však odmítli jednat. Místní policie se bohužel často staví na stranu hinduistických útočníků,“ vysvětluje Parul Singh (jméno bylo změněno), partner CSI. Nyní zvažuje podání stížnosti na nadřízenou policejní stanici.

Psychická zranění

Zdravotní stav pastora Williama se postupně zlepšuje. Děsivý útok se na něm ale podepsal  psychicky: „Více než 20 let jsme se vzájemně respektovali. Proč na nás najednou útočí?“ ptá se smutně.

CSI – Reto Baliarda

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.