11. února 2022

CSI Česko–Slovensko darovala finance na nákup generátoru pro syrské křesťany

„Sankce jsou zbraní moderní války, která velké skupiny lidí ožebračuje, zabíjí a vysídluje. Významně brzdí poválečnou obnovu zničené země. Toto kolektivní trestání civilistů je Ženevskými konvencemi zakázáno.“ říká John Eibner

Západ uvalil na Sýrii hospodářské sankce, a jejich zrušení podmiňuje svržením syrské vlády. Výkonný ředitel CSI Dr. John Eibner, upozorňuje, že hospodářské sankce Západu nejsou namířeny jen proti těm, kdo se dopustili strašlivých zločinů, ale ve výsledku ničí syrskou ekonomiku.

 

Žádost o pomoc

Biskup Botros Kassis ze syrského Aleppa se obrátil na prezidenta CSI Dr. Johna Eibnera s prosbou o zajištění finanční částky na zakoupení elektrického generátoru pro hlavní budovu syrské pravoslavné arcidiecéze v Aleppu a přilehlé budovy, kterými jsou: ústředí syrské pravoslavné arcidiecéze v Aleppu, kanceláře duchovních a správy, místnosti pro duchovní a společenská setkání mládeže, žen,  rodin, společenství a skautů, centrum náboženského Proto vzdělávání, ubytovna pro studenty a studentky a domov pro seniory.

V dopise biskupa Botrose Kassis se mimo jiné píše:

Budovy byly v minulosti masívně poničeny dvěma bombami nastraženými v autech. Starší lidé a personál byli přestěhováni do jednoho z pater sídla  syrské pravoslavné arcidiecéze, aby jim zde byla i nadále poskytována potřebná péče do doby, než se podaří s pomocí dobrovolníků a dárců obnovit domov pro seniory. (—) Arcidiecéze a přilehlé budovy vlastní elektrocentrálu, která je ale velice stará a poruchová. Údržba je velice náročná a nerentabilní. Nedostatek elektřiny negativně ovlivňuje fungování výše jmenovaných zařízení.Proto dnes velice nutně potřebujeme zajistit částku 16 000 USD na nákup nového generátoru.(—) . Jak víte, celková situace v Aleppu není dobrá a humanitární a ekonomická situace v zemi je celkově velmi špatná. Životní podmínky jsou kvůli zhoršující se finanční situaci v zemi mimořádně obtížné.

Těšíme se na vaši pozitivní reakci.Kéž Pán požehná vám i všem podporovatelům a dárcům. Naše nejhlubší úcta a vděčnost patří vaší vážené organizaci

S pozdravem,

Biskup Botros Kassis

Patriarchální delegát v Aleppu

 

CSI na žádost reagovala pozitivně:

Jedním z mnoha problémů, kterým obyvatelé Sýrie čelí, je nedostatek elektřiny, který je obzvláště tíživý v chladných a temných měsících roku.

Naši partneři ze syrské pravoslavné arcidiecéze v Aleppu nás požádali o finanční prostředky na výměnu jejich současného nefunkčního generátoru, který slouží k zásobování elektřinou různých míst, včetně studentských ubytoven, domova pro seniory a několika komunitních zařízení. Tento požadavek ve výši 10 000 EUR bude hrazen z prostředků CSI-Česko – Slovensko.

CSI Česko-Slovensko tedy díky vašim štědrým darům peníze na nákup generátoru poskytla. Generátor byl zakoupen a uveden do provozu.

CSI  CS

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.